Dodano: 2000-08-22 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3547 razy.
1 filizanka maki
1 filizanka maki pelnoziarnistej
1 lyzka proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody
1 lyzeczka soli
1/2 filizanki masla (wyjac wczesniej by troszke rozmieklo)
1/2 filizanki twardo ubitego brazowego cukru
2 jajka
1/3 filizanki miodu
1 1/4 filizanki rozgniecionych bananow (ok 3-4; musza one byc bardzo dojrzale, takie z czarnymi plamkami na skorce)
1. W sredniej misce wymieszac maki, proszek do pieczenia, sode i sol.
2. W duzej misce wymieszac maslo z cukrem. Dodac jajka i miksowac az masa bedzie jednolita. Dodac miod.
3. Stopniowo dodawac banany na przemian z mikstura z maki jednoczesnie mieszajac.
4. Wylozyc do wczesniej nasmarowanych tluszczem i posypanych maka blaszek (takich jak na keks).
5. Piec 50 minut. Wyjac z piekarnika i ostudzic.
Smacznego!!!
Katrzyna
From: felicja@aol.com (FeLicja)