<- Śledzie po cygańsku 3Lista potraw z grupy: RybyŚledzie po gdańsku ->

PDF Drukuj

Śledzie po egipsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3444 razy.


Przepis kuchni egipskiej.

80 dag śledzi
80 dag pomidorów
10 dag cebuli
5 łyżek oliwy lub oleju sojowego
2 łyżki mąki
koperek
tymianek
liść laurowy,
sól
Filety śledziwe panierować w mące. Drobno pokrojoną cebulę lekko podsmażyć na oliwie, włożyć filety i obsmażyć z obu stron. Dodać wymyte i pokrajane w kostkę pomidory, posiekany koperek, szczyptę tymianku i pokruszony liść laurowy, dusić kilka minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką z pomidorów.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności