<- Małdrzyki krakowskie
Lista potraw z grupy:
Inne
Manicotti ->
PDF
Drukuj
Małe co nieco z awokado, twarogu i śmietany
Dodano: 2000-09-06 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2034 razy.
2 owoce awokado
20 dag tłustego twarogu
4 łyżki śmietany
2 ząbki czosnku
młoda cebulka lub pęczek szczypiorku
natka pietruszki
sok z cytryny
Awokado umyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ (ostrożnie ze skórką!). Skropić cytryną (nie ściemnieje).
Cebulkę obrać, sparzyć wrzątkiem, drobniutko posiekać. Czosnek zgnieść w prasce. Ser utrzeć (zmiksować) ze śmietaną. Połączyć z miąższem aw., czosn., ceb.
Doprawić do smaku, napełnic masą połówki.
Smacznego
Marta
From: diva@koti.com.pl (DIVA)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności