*60 dag biszkoptow
*5 jajek
*2 kostki margaryny
*1 szkl.cukru
*2 opakowania budyniu smietankowego
*1/2 l mleka
*2 lyzki kakao
*1 galaretka wisniowa lub truskawkowa
*tabliczka gorzkiej czekolady
Galaretke owocowa rozpuscic w 1,5 szkl.goracej wody. Odstawic do zastygniecia. Budyn ugotowac na mleku oslodzonym polowa cukru,ostudzic. Maslo utrzec z reszta cukru i zoltkami. Nadal ucierajac dodawac ostudzony budyn. Wymieszac krem z piana ubita z bialek i podzielic na 2 czesci. Do jednej dodac kakao a do drugiej galaretke pokrojona w kostke. Duza blaszke lub tortownice wylozyc biszkoptami, rozsmarowac na nich krem kakaowy. Ulozyc druga warstwe biszkoptow i polac rozpuszczona czekolade.
Nadesłał: Aneta <ateniara@interia.pl>bardzo pyszne to ciasto! naprawde polecam. Najlepiej smakuje do gorące kawy! Nadesłał(a): monika <moniska776@poczta.onet.pl> 2006-02-24 16:02:26