<- Ciasto agrestowe z bezamiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiasto Artusia ->

PDF Drukuj

CIASTO ANANASOWE

Dodano: 2006-08-15 15:12:26
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3242 razy.


5 jaj,
5 łyżek cukru,
5 łyżek krupczatki.
Biszkopt (pianę ubić).

KREM:
1 budyń waniliowy,
1 łyżeczka mąki,
1 ½ margaryny,
½ szklanki cukru,
5 żółtek,
1 puszka ananasów.

Budyń + mąkę rozrobić w zimnej wodzie. Sok z ananasów z ½ szkl. cukru zagotować i dodać rozrobiony budyń. Ugotować z tego budyń. Margarynę utrzeć + żółtka i dodać zimny budyń, na końcu dodać pokrojone ananasy.

200 dag wiórek,
½ kostki masła,
3 łyżki cukru.
Usmażyć na patelni i zimne wyłożyć na masę budyniową.

Biszkopt,
masa,
wiórki.
Kolejność składania.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności