dla 2 osób
3 całe jajka
6-8 kromek chleba (mogą być pokrojone bułki)pieczywo moze byc lekko czerstwawe
6-8 plasterków wędliny
ok. 100 ml mleka
ok. 100 ml oleju
sól i pieprz
na czerstwawe pieczywo układamy wędline (tak jak robilibyśmy kanapki). Jajka rozbijamy i rozprowadzmy z mlekiem dodajemy rowniez sól i pieprz do smaku.
Na rozgrzny olej na patelni układamy "kanapki" wcześniej otoczone w jajku wedlina do dołu. Po zezłoceniu przewracamy i zezłacamy.
Dodatki majonez, pomidory slata itp mozna dodac równiez ser bedzie większa bomba kaloryczna.
Smaczne mimo iż pieczywo czy wędlina kilku dniowa.
Polecam dla studentów bo czas przygotowania ok. 15 min.
Smacznego
Nadesłał: AAJ <aa.jozwik@ighz.pl>dobre, dobre.... ale nie róbcie sobie tego o 4 nad ranem... mój brzuch... :/ Nadesłał(a): mariusz 2005-11-12 12:11:48
Brzmi smakowicie! Muszę sobie takie zrobić :) Nadesłał(a): dudownik <dudownia@interia.pl> 2006-06-08 21:06:11
ja stwierdzam że zawsze do przepisu powinło być jakieś zdięcie. kanapki powinny być smaczne i krutko je powinło przyżądzać. Nadesłał(a): Emilia smakosz kanapek!!! <emilia11@onet.eu> 2006-09-11 21:09:31
Hmmm wydaje się być smakowite:) Ja robię coś podobnego tylko bez wędlinki... Nadesłał(a): Asiunia 2010-09-14 19:09:55