<- PozoleLista potraw z grupy: Mięso: DróbPularda z cytryną ->

PDF Drukuj

prawdziwe KFC

Dodano: 2004-12-10 15:21:19
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3545 razy.


Kawalki kurczaka,jesli maja to byc nozki badz udka radze je wczesniej upiec(lub ugotowac)
do marynaty:
tabasco
sól
papryka(może być ostra)
olej
zamiast soli moze byc vegeta lub inna przyprawa tego typu w proszku

do panierki:
mąka pszenna
proszek do pieczenia
sól(lub vegeta)

jajka
woda



Kurczaka zamarynować przez noc,(albo dzień jeśli będziecie go jeść w nocy:))
Wymieszać mąke z proszkiem do pieczenia i solą
Jajka zmiksować z wodą i odrobiną mąki,
Upaćkać kurczaka w tym jaju i wrzucać do mąki,zwracając uwagę na to by był dokładnie pokryty mąką(im dlużej panierujemy tym więcej farfocli powstaje w mące(i właśnie o to chodzi)
NIE DOCISKAC PANIERKI(TO NIE SCHABOWE!!!)
Smażyć na głębokim oleju jakieś 7-8 minut albo do uzyskania złotego koloru.
Z wyjatkiem stosunku proszku do mąki(lyżeczka na 500 g mąki)
nie podaję proporcji,ludzie się roznia tak jak i kurczaki....


Nadesłał: Uciekajacy kurczak <m.a.r.i.o@interia.pl>
ok
Nadesłał(a): iiijh 2006-04-13 20:04:22


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności