Masa serowa:
1 kg sera przekręcić przez maszynką,
1/2 szklanki oleju,
2 szklanki mleka,
2 jaja + 4 żółtka,
1 szklanki cukru,
1 budyń śmietankowy,
aromat cytrynowy.
Wszystko składniki wymieszać miksować.
Ciasto:
30 dkg mąki - 2 szklanki,
10 dkg cukru pudru - 1/2 szklanki,
1 jajko + 2 żółtka,
1 łyżeczka smalcu,
2 łyżeczka proszku do pieczenia.
Zagnieść ciasto jeżeli nie będzie się chciało zagnieść, można dodać kwaśnej śmietany. Rozwałkować wyłożyć na dno blachy, wylać ser i piec 50 min. (ser będzie trochę rzadki). Ubić 6 białek z 1 szklanki cukru. Po upływie 50 min. wyłącz ser z piekarnika wyłożyć pianę na wierzch piec jeszcze 15 minut (ser zgęstnieje podczas pieczenia).
Nadesłał: M.Ostrzyżek <wenus.wenus1@wp.pl>Pieklam wiele razy , jest naprawde pyszny ..poprostu niebo w gebie ...polecam goraca.... Nadesłał(a): DUSZKA <kkmaciejczyk@shaw.ca> 2006-08-11 07:08:24