<- Kanapki 3Lista potraw z grupy: ŚniadaniaKanapki dunskie z indykiem ->

PDF Drukuj

Kanapki Ann

Dodano: 2005-01-13 21:53:07
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2250 razy.


chleb
masło
avokado
pasztet (taki do krojenia na plasterki)
ogórek kiszony
natka pietruszki

Avokado przecinamy na pol, wyjmujemy pestke, obieramy ze skory, kroimy w paseczki. Pasztet kroimy w plasterki, ogorek kiszony tez kroimy w plasterki (najlepiej lekko ukosne)

Posmarowane masłem kromki chleba obkładamy szczelnie paseczkami avokado na to rowniez szczelnie przykrywajac powierzchnie kanapki kladziemy pasztet.
Na kazda kanapke kladziemy po trzy plasterki ogorka kiszonego i ozdabiamy natka pietruszki, ktora pelni tu tez znaczaca role jak chodzi o smak.

Kanapki sa sliczne (trzy rozne odcienie zieleni bardzo ladnie sie prezentuja razem), zdrowe i przede wszystkim niesamowicie smaczne.

To jedno z tych dan w ktorym kazdy skladnik jest istotny :)
Smacznego.

Nadesłał: Anna Boguslaw <ann@rpg.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności