<- Bulion suchy z pomidorówLista potraw z grupy: Dodatki do dańCiasteczko lane ->

PDF Drukuj

Chlebek koperkowy

Dodano: 2005-02-09 11:31:26
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2016 razy.


1 cebulka szalotka drobniutko pokrojona
2 lyzki oliwy
25 gr drozdzy
175 ml jogurtu naturalnego
1 lyzeczka soli
2 lyzeczki nasion koperku utluczonych w mozdziezu
1 lyzka natki koperku
2 szklanki maki

cebule usmazyc na oliwie, przestudzic.
Drozdze rozpuscic w jogurcie, dodac cebule z oliwa, dodac pozostale skladniki
i zagniesc az ciasto bedzie sprezyste. Ciasto przykryc folia i pozosytawic do
wyrosniecia na godzine.
Zagniesc lekko i uformowac bochenek, ktory wklada sie do natluszczonej formy
keksowej. Pozostawic az wyrosnie na tyle, ze wypelni foremke. Posmarowac
mlekiem i posypac gruba sola. Piec na dole piekarnika przez 40 minut na 200
stopniach.

Nadesłał: znalazla Kasia P. <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności