<- Krem waniliowyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKrówka 2 ->

PDF Drukuj

Krówka 1

Dodano: 2005-02-12 13:05:23
Język: Polski
Odwiedzono: 14564 razy.


KRUCHE CIASTO: 1/2-Kg mąki tortowej,1 Kasi,4 żółtka, 1/2szkl.cukru pudru,2łyżeczki proszku do pieczenia KREM:1/2 l śmietany kremówki 30% z lodowki, 2 smietanofixy,pół szklanki cukru pudru WIERZCH: mleko słodkie skondensowane z puszki , 30 dag orzechow włoskich łuskanych

WYKONANIE :kruche ciasto zagniesc ,podzielic na 2 czesci.Każdą upiec osobno ok.15 min.i wystudzic.Na jedna wyłóżyc ubity krem smietanowy nastepnie przykryc drugim plackiem.Mleko mozna ugotowac wczesniej.Gotujemy je w puszce, w garnku z wodą pod przykryciem ok 3 godz. Smarujemy nim wierzch placka i układamy orzechy włoskie.

Nadesłał: Magda <black_carmen@wp.pl>
bardzo dobry placuszek jadłam go polecam
Nadesłał(a): ania 2006-02-11 09:02:53


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności