<- Krówka 1Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKruche babeczki ->

PDF Drukuj

Krówka 2

Dodano: 2008-02-15 20:42:14
Język: Polski
Odwiedzono: 2423 razy.


Na ciasto:
3 szklanki mąki wrocławskiej
4 żółtka
szklanka cukru
kostka margaryny
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki miodu
Na krem:
1 puszka mleka słodzonego
1/4 kostki margaryny
1/2 litra śmietany
dwa opakowania śmietany fiks
orzechy arachidowe do dekoracji

1. Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części i każdą pieczemy w wysmarowanej i wyłożonej papierem blasze w piekarniku nagrzanym do temp. 180C.
2. Puszkę mleka gotujemy przez 3 godziny w garnku z wodą. Ostudzoną masę przekładamy do miski, dodajemy margarynę i miksujemy. Śmietanę ubijamy z fiksem. W formie układamy warstwami: ciasto, śmietana, ciasto, masa toffi. Posypujemy pokruszonymi orzechami.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
przepis jest ciekawy,tylko napisz moze do czego dosypac cukru ,a gdzie wlac miod- bo opis "troszke chaotyczny"
Nadesłał(a): <mariusz.ringhofer@chello.at> 2008-03-01 22:03:43


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności