<- Otak otak - klops rybny na ostroLista potraw z grupy: RybyPaprykarz z ryb ->

PDF Drukuj

Pai z lososiem i brokulami.

Dodano: 2005-02-22 21:13:44
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1855 razy.


200 g maki,2 lyzki wody,125g margaryny,szczypta soli.
Zagniesc ciasto,wykleic nim okragla,wysmarowana tluszczem forme(ok 20cm srednicy)i wlozyc do lodowki na ok 30 min.

Losos w jednym kawalku(najlepiej i pokroic w plastry grubsze)lub w plastrach

1 peczek brokolow-podgotowac ok 3 min w goracej wodzie.

Na ciasto wylozyc plastry lososia i kawalki brokulow.Podpiec w piecu ok 30 min.Wyjac.
1 pudelko smietany wymieszac z 3 jajkami,2 lyzkami maki przyprawami i ze startym serem zoltym.
Wylac mieszanine na ciasto.Na gore poukladac resztki plastrow lososia.Wlozyc do pieca jeszcze na 15 min.
Temp pieczenia ok 200 stop.
Po wyjeciu pozostawic ok 10 min do przestygniecia.
Podawac z surowkami.Bardzo dobre(jesli nie lepsze)na drugi dzien-zimne.
Nam-nam...mowia Norwedzy.



Nadesłał: Beata <beti_no@op.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności