<- Gruszki w octowym syropieLista potraw z grupy: PrzetworyGrzyby duszone w maśle ->

PDF Drukuj

Grzybki Marynowane

Dodano: 2005-03-11 13:41:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 11617 razy.


3 szkl.wody
1 szkl.octu
3 czubate łyżki cukru
pieprz,listeklaurowy,ziele angielskie.

Ze skladników gotujemy zalewę.
Grzyby gotujemy około 10 min w dobrze slonej wodzie.Sitkiem przekładamy je dobrze odsączając do gotującej się zalewy octowej.Gotujemy okolo 3 min.Razem z zalewą przekładamy do słoików.Zakręcamy,odwracamy słoiki do góry dnemi jak wystygną to już są gotowe.

Nadesłał: MS <>
Witam!! Ja bym zalecał gotowac grzybki 3 razy za każdym razem zmieniając wodę.
Nadesłał(a): urbek <urbek@skrzynka.pl> 2006-08-25 21:08:47

Jak ktos chce super przepis , praktycznie identyczny pisac na yamaha92@wp.pl , te przepis jest wedlug nie kiepski ...`gryzbki wychodzą kwasne, za kwasne. Pozdrawiam
Nadesłał(a): Damian <yamaha92@wp.pl> 2006-08-26 12:08:09

Damian, nie krępuj się - napisz go tutuaj w komentarzu albo wpisz jako oddzielny przepis.
Nadesłał(a): M 2006-08-26 12:08:02

wszystkie grzyby są jadalne z tym,ze niektore tylko raz
Nadesłał(a): zmijaaa 2006-08-31 17:08:25

Witam! Dziekuje bardzo za ten przepis grzybki wyszly wysmienite sa idealne w skamku troszke kwasne i slodkie zarazem tak jak ma być!!:)
Nadesłał(a): Emilia <emilcia0@poczta.onet.pl> 2006-09-10 11:09:09

Dobra robie,nareszcie jakis normalny przepis!dzieki;)))
Nadesłał(a): iwettka <iwona19634@o2.pl> 2006-09-16 15:09:47


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności