<- Boston Fish chowderLista potraw z grupy: ZupaBotwina duszona z jabłkiem ->

PDF Drukuj

BOTWINA -CHLODNIK (NA UPALNE DNI)

Dodano: 2005-05-28 04:45:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 6056 razy.


NA 6 OSOB: 1LITR MASLANKI LUB KWASNEGO MLEKA ,1/2LITRA KWASNEJ SMIE5TANY,1PECZEK BOTWINY Z BURACZKAMI,1 SREDNI OGOREK SWIEZY,1PECZEK RZODKIEWEK,1 PECZEK SZCZYPIORKU,SOLI PIEPRZ.

W MALEJ ILOSCI WODY UGOTOWAC BOTWINE I BURACZKI STARTE NA GRUBEJ TARCE. WYMIESZAC MASLANKE ZE SMIETANA, DODAC POKROJONY OGOREKI RZODKIEWKE. DODAC UGOTOWANA BOTWINE I POKROJONY SZCZYPIOR.DOPRAWIC DO SMAKU SOLA I PIEPRZEM.MOZNA ROWNIEZ DODAC POKROJONE JAJKO NA TWARDO,ALE NIEKONIECZNIE .SCHLODZIC W LODOWCE .PODAWAC Z MLODYMI ZIEMNIAKAMI Z KOPERKIEM. ZYCZE SMACZNEGO !!!!

Nadesłał: DUSZKA <kkmaciejczyk@shaw.ca>
Wysmienity smak ,naprawde pyszne danie zajadalismy sie cala rodzina polecam wszystkim.mmmmmmmmPYCHA
Nadesłał(a): g_marchlewska@o2.pl <DUSZKA <kkmaciejczyk@shaw.ca>> 2006-06-24 17:06:53


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności