<- Skrzydełka kurczaka po diabelskuLista potraw z grupy: Mięso: DróbSKRZYDEŁKA KURZE W BRUNATNYM SOSIE ->

PDF Drukuj

Skrzydełka kurze po arabsku

Dodano: 2005-08-05 15:37:20
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2345 razy.


1 kg strzydełek kurzych
3 cytryny
2-3 ząbki czosnku
szczypta soli.


Do przyrządzenia potrzebna będzie duża patelnia, na którą wrzucamy obmyte skrzydełka podzielone ostrym nożem na dwie części (odciąć w stawie tę najgrubszą część). Do skrzydełek dodajemy sok wyciśnięty z 2-3 cytryn oraz posiekany drobno czosnek. Odrobinę solimy. Smażymy 20 min, bez tłuszczu na małym ogniu, najpierw pod przykryciem, po czym zdejmujemy pokrywę i odparowujemy sos do zgęstnienia mieszając skrzydełka.
Najlepiej smakują z białym pieczywem. Smacznego.


Nadesłał: Maciej Małecki <malmak@o2.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności