Maliny delikatnie wymieszaj z cukrem i połową cukru waniliowego. Brązowy cukier, masło, imbir i resztę cukru waniliowego wymieszaj w dużej misce. Włóż połówki brzoskwiń i obtocz w syropie.
Folię aluminiową złóż na pół i podwiń rogi do góry, by powstała mała miseczka, w którą włożysz brzoskwinie - na każdą brzoskwinię potrzeba oddzielny kawałek folii. Ułóż brzoskwinie płaską stroną do dołu. Grilluj na średnim żarze przez 8 minut lub dopóki cukier nie zacznie zamieniać się w karmel. Wtedy odwróć brzoskwinie i grilluj jeszcze kilka minut.
Podawaj gorące z lodami waniliowymi i malinami.
Nadesłał: źródło: Tygodnik Elbląg Extra <>Owoce z rusztu można przyprawiać także gałką muszkatołową, cynamonem, wanilią. Nadesłał(a): 2005-08-07 12:08:20