<- Indyk z kapustaLista potraw z grupy: Mięso: DróbIndyk z rożna ->

PDF Drukuj

indyk z pomarańczami na grilla

Dodano: 2005-12-06 17:35:24
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2812 razy.


indyk - mała pierś
2 pomarańcze
sok sunquick 2 duże łyżki
1 przyprawa(marynata) pikantna KAMIS (nie staropolska!)
oliwa - 2 łyżki
pól cytryny

rozrobić przyprawę z oliwą, sokiem sunqick sokiem z połowy cytryny;
Pierś indyka pokroić w plastry, lekko rozbić mięso, każdą natrzeć marynatą.
mięso poprzekładac w misie z plastrami pomarańczy, odstawić w chłodne miejsce. nawet do zamrażalnika.
nagrzać piec lub rozpalić na grillu, wykładać na ruszt i opiekać mięso.

Lub

do pieca wstawić brytfankę z porozkładanymi płasko kawałkami mięsa, skropić po wierzchu oliwką.

Podczas pieczenia wyciskać sok z plastrów pomarańczy na piekące się mięso.

w piecu piecze się około 20 minut

Podawać z sypkim ryżem lub kolorowym makaronem.

Nadesłał: Vendre <vendre@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności