<- Paprykarz z rybyLista potraw z grupy: RybyPaszteciki z tunczykiem ->

PDF Drukuj

Paski z dorsza

Dodano: 2006-01-06 15:54:01
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1825 razy.


Czas przygotowania 0.5h


-Filety z dorsza bez skory 0.5 kg
-Dowolna maka
-Sól
-Pieprz mielony (najlepiej świeżo)
-Papryka mielona

Danie proste, dosc szybkie w przygotowaniu bardzo smaczne i swietnie podkresla delikatność mięska rybiego

Umyte filety pokroić w paski o dlugosci 5 cm i szerokosci 1-2 cm obsypac sola i pozostaiwc w naczyniu.

Na blacie rozsypać pół szklanki mąki, następnie dodać do niej zmielony pieprz w takiej proporcji aby po zmieszaniu mąka zmieniła kolor na szarawy. Podobnie z papryką, lecz troche mniej wystarczy ze bedzie widac w mące czerwone punkciki.

Paski dorsza obtoczyć w mieszaninie mąki i przypraw i wrzucić na głęboki olej.

Kilka minut(3-5), poprzewracać paski na drugą stronę i znowu kilka minut i potrawa gotowa !!!

Podawać z frytkami (najlepiej), lub jako zakąska.

Dobór ilości i rodzaju przypraw wedłóg własnego uznania


Nadesłał: Karol Źurek <kz@infoserve.pl>
poprostu genialne. Proste w swoim przygotowaniu, niezwykle szybkie i wykwintne polecam :)
Nadesłał(a): mesje_bialy 2006-07-25 12:07:19


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności