<- KRUPNIK KURPIOWSKILista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekKrupnik wyborowy ->

PDF Drukuj

Krupnik świąteczny

Dodano: 2006-01-26 07:51:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 5876 razy.


0,5 l czystej wódki
6 lyzek miodu
5-6 gozdzików
1/2 laski wanilii
mala laska cynamonu
kawalek galki muszkatolowej
skórka z 1/2 pomaranczy bez albedo
1/2 cytryny ze skórka

W imbryku rozpuscic miód, zagotowac. Do goracego miodu dodac przyprawy, a po chwili zalac wódka. Podgrzewac, ale nie gotowac.
Podawac na goraco.
Mozna uzyc bardzo wyraznego miodu gryczanego lub lagodniejszego lipowego.

Nadesłał: WWW <>
ja dodam tylko że ,,Po tej wodce nie masz kaca , szybko się do zdrowia wraca, miód na nogi cię postawi wodka w dobry nastrój wprawi. pozdrawiam
Nadesłał(a):


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności