1,5 kg ziemniaków
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
słoiczek oliwek zielonych
4-5 jakek
pieprz sól majonez
i 1 puszka lub słoiczek szparagów ale nie koniecznie niee wpływa to na smak
ziemniaki obrać pokric w kostke jak lubisz ugotowc w osolonej wodzie.oliwki pokroic nie za drobno tuńczyka odcedzic wsypac wszystko do miski dodac ziemniaki(ugotowana jak do obiadu)jakja ugotowane drobno posiekane i majonez wg uznania
wymieszac i popieprzyc posolic jesli trzeba
tuńczyk i ziemniaki sa wsytarczajaco słone
wymieszc i zostawic na 1 h w lodowce
SAŁATKE JADŁAM W PRWDZIWYM HISZPAŃSKIM DOMU PYCHA JAK KTOS LUBI OLIWKI I TUNCZYKA NIEZWYKLE PROSTA I SMACZNA nasi PZRYJACIELE SIE ZAJADAJA