ciasto:8 białek,3 żółtka,20dag.cukru,20dag.orzechów włoskich mielonych,10dag.rodzynek,10dag.wiórek kokosowych,2łyżki kakao,1łyżeczka proszku do pieczenia.
Masa:5żółtek,3/4szklanki cukru,4łyżki mąki ziemniaczanej,(ale nie czubate),pół litra mleka,puszka brzoskwiń w syropie,kieliszek spirytusu,24-30szt.delicji(zależy od wielkości blaszki),3galaretki(smak dowolny),kostka margaryny.
Ciasto:ubić białka,dodać cukier,ubić,dodać żółtka i znowu ubić.Dodawać po kolei resztę składników,delikatnie wymieszać i upiec jak biszkopt 30min.w temperaturze175C.
Masa:Źółtka ubić z cukrem,dodać mąke i wymieszać.Wlać na gotujące się mleko(trzeba bardzo szybko mieszać żeby nie zrobiły się grudki).
Utrzeć kostke margaryny,dodać zimny budyń,a na końcu brzoskwinie pokrojone w kostkę.Rozłożyć masę na zimnym cieście,na masie delicje(moczone w soku brzoskwiniowym wymieszanym ze spirytusem).Delicje zalać tężejącą galaretką(rozpuszczoną w 750ml. litra wody).
Ciasto godne polecenia bardzo dobre i łatwe do zrobienia czas około 1godz.i 30min.