1 kg ziemniaków
0,5 kg miesa mielonego (najlepiej indycze lub drobiowe )
2 duże cebule.
2 jaja
1 szklanka tartej bułki.
pieprz , majranek nie załować, czosnek granulowany ( jak kto lubi )
zamiast soli polecam kucharka do smaku.
olej do smażenia.
Ziemniaki cebulę trzemy na tarce, dodajemy mielone mięso jajka pieprz , czosnek , granulowany ,majeranek rozcieramy dokładnie ( wyda intensywny zapach a potem smak ) dodajemy kucharka do smaku i wsypujemy połowę tartej bułki wyrabiamy jeśli jest za rzadkie dodajemy resztę tartej bułki smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor podajemy z duszonymi pieczarkami w śmietanie.
Smacznego życzę.
Nadesłał: Stanisław Sosnowiec <obi26@neostrada.pl>Wygląda na bardzo dobre danie.Ślinka leci.Ja znam tylko tradycyjne placki ziemniaczane. Nadesłał(a): Janina <nina572@op.pl> 2006-03-16 10:03:04
To nic innego jak placki ziemniaczane po chińsku,które znam od dawna. Nadesłał(a): Janina <nina572@op.pl> 2006-04-01 09:04:16
ja zaraz ide to zrobic:) slinka mi cieknie:) Nadesłał(a): Wscikla 2006-04-03 16:04:30
zawsze to cos innego Nadesłał(a): aga <agasloniu@op.pl> 2006-04-19 20:04:09