500g szynki
4 marchewki
2 pomarancze
1 lyzka margaryny do smazenia
sol
pieprz
150-200ml smietany (ja uzywam 15%)
150ml wody
1 lyzka sosu sojowego ciemnego
spagetti
Pokroic w paseczki szynke i marchewke. Z jednej pomaranczy wycisnac sok, druga obrac i pokroic na paseczki.
Na patelni z 1 lyzka margaryny podsmazyc kawalki miesa, przyprawic sola i pieprzem. Do podsmazonego miesa ma patelnie dodac marchew, sok z jednej pomaranczy, smietane, wode, i sos sojowy. Dusic pod przykryciem ok 15min - marchewka musi zmieknac. Na koniec do potrawy dodac pokrojona w paseczki pomarancz.
Podawac ze spagetti lub innym makaronem.
Nadesłał: aniula121 <aniula121@interia.pl>Jeżeli dodać "pomarańcz", to także sok z "jednego pomarańcza". Pamiętacie, jak ta Ewa Demarczyk śpiewała "A Ty mi nic nie odpowiadasz - i jesz zielony winogron"? Nadesłał(a): 2006-04-02 20:04:14