<- SzynkaLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSzynka peklowana gotowana ->

PDF Drukuj

Szynka na pomaranczowo ze spagetti

Dodano: 2006-03-22 10:45:20
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1649 razy.


500g szynki
4 marchewki
2 pomarancze
1 lyzka margaryny do smazenia
sol
pieprz
150-200ml smietany (ja uzywam 15%)
150ml wody
1 lyzka sosu sojowego ciemnego
spagetti

Pokroic w paseczki szynke i marchewke. Z jednej pomaranczy wycisnac sok, druga obrac i pokroic na paseczki.
Na patelni z 1 lyzka margaryny podsmazyc kawalki miesa, przyprawic sola i pieprzem. Do podsmazonego miesa ma patelnie dodac marchew, sok z jednej pomaranczy, smietane, wode, i sos sojowy. Dusic pod przykryciem ok 15min - marchewka musi zmieknac. Na koniec do potrawy dodac pokrojona w paseczki pomarancz.
Podawac ze spagetti lub innym makaronem.

Nadesłał: aniula121 <aniula121@interia.pl>
Jeżeli dodać "pomarańcz", to także sok z "jednego pomarańcza". Pamiętacie, jak ta Ewa Demarczyk śpiewała "A Ty mi nic nie odpowiadasz - i jesz zielony winogron"?
Nadesłał(a): 2006-04-02 20:04:14


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności