<- Ryba po grecku inaczej !!Lista potraw z grupy: RybyRyba po kantonsku na parze ->

PDF Drukuj

ryba po grecku na zimno

Dodano: 2006-04-11 11:18:43
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2520 razy.


1 kg ryby/mogą być filety/,3 duże marchewki, 2 pietruszki,por,seler,3cebule,pół szklanki oleju,3 łyżki koncentratu pomidiriwego,łyżeczka mielonej papryki,2 liście laurowe, 4 ziarnka ziela ang.,sok z cytryny,cukier,sól

Jarzynyzetrzeć na grubej tarce.Włozyć do rondla z rozgrzanym olejem,podlać kilkoma łyżkami wody,dodać liść laurowy,cukier,ziele, i dusić na wolnym ogniu 15 min.Następnie dodać koncentrat pomidorowy i 3 łyzki wody i gotować następne 10 min.Przyprawić sokiem z cytryny,dodać surową rybę pokrojoną w dzwonka,podlać niewielką ilością wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości.Przełożyć na półmisek,przykryć jarzynami.Podawać na zimno z białym pieczywem.

Nadesłał: Janina <nina572@op.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności