<- Ryba po grecku 4Lista potraw z grupy: Rybyryba po grecku na zimno ->

PDF Drukuj

Ryba po grecku inaczej !!

Dodano: 2006-03-03 18:45:25
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3372 razy.


1 kg fileta, paluszków panierowanych lub kostki dorszowe panierowane ( do wyboru )
3 marchewki
2 pietruszki
1 sredni seler
05 l soku pomidorowego pikantnego
05 l smietany kremówki lub 36% do wyboru.

Filety lub kostkę lub paluszki smażymy na oleju.
Jarzynę obieramy i gotujemy około 10 minut ( mają być aldente )
Po ugotowaniu i przestygnięciu trzemy jarzynę na grubej tarce.
Sok pomidorowy ( koniecznie pikantny ) i śmietanę miksujemy razem. Do naczynia żaroodpornego wkładamy na przemian jarzynę rybę jarzynę , wszystko zalewamy zmiksowanym sokiem i wkładamy do nagrzanego do 170 C piekarnika i zapiekamy około 20 do 30 minut. Podajemy z razowym pieczywem.
Źyczę smacznego !!!


Nadesłał: Stanisław Sosnowiec <obi26@neostrada.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności