<- JABŁECZNIKLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaJabłecznik z bitą śmietaną ->

PDF Drukuj

Jabłecznik ucierany

Dodano: 2006-04-23 12:58:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 5634 razy.


1paczka masła lub margaryny, 1szk. cukru pudru, 4jajka, małe opakowanie proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 2szk.maki pszennej, 2łyżki maki ziemniaczanej,1kg-2kg jabłek ,jak kto lubi.

1p.masla lub margaryny roztopic do tego 1szk.cukru pudru ucierać mikserem powstanie ala`lukier do tego wbijać po jednym jajku(4szt.)dodać proszek dpieczenia, cukier waniliowy i make,wyrobić.Wylać pół ciasta na blaszke,położyć jabłka(POKROJONE W CIENKIE PLASTRY)gruba warstwa,zalać pozostalym ciastem piec 50-60min.smacznego

Nadesłał: beti <beata.owcarz@tivnet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności