<- Zapiekanka włoska 2Lista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka z dyni ->

PDF Drukuj

Zapiekanka wyborna

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3695 razy.


1 kg wołowiny,
1/2 kg makaronu,
włoszczyzna,
3 jajka.
15 dag ostrego żółtego sera,
3 cebule, 1/
2 szklanki oleju,
Vegeta, sól, pieprz do smaku,
łyżka masła,
koperek lub natka,
tarta bułka.
Mięso ugotować z włoszczyzną na rosół, miękkie wyjąć i pokroić na nieduże kawałki. Makaron ugotować i odcedzić. Cebulę zeszklić na oleju, wykorzystać też marchewkę z rosołu, krojąc ją w kostkę. Jajka ubić. Wymieszać składniki: makaron, mięso, jajka, cebulę, olej, przyprawy. Przełożyć na blachę lub do prodiża, wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką. Wyrównaną masę po wierzchu posypać żółtym serem, wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności