<- Tarteletki teczoweLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTiramisu 1 ->

PDF Drukuj

TĘCZA

Dodano: 2006-08-15 16:46:24
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2286 razy.


CIASTO ŹÓŁTE:
8 żółtek,
2 jajka całe,
½ szklanki cukru,
¾ szklanki mąki,
cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
CIASTO PIEGUSEK:
8 białek,
½ szklanki cukru,
cukier waniliowy,
1 szklanka maku.
MASA:
2 szklanki śmietany 30%,
1 łyżka cukru pudru,
1 galaretka wiśniowa i agrestowa.

CIASTO ŹÓŁTE:
Utrzeć żółtka i jajka z cukrem, dodać mąkę i proszek.
CIASTO PIEGUSEK:
Ubić białka z cukrem i cukrem waniliowym i ½ szkl. mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1 szkl. maku.
MASA:
Mocno schłodzić śmietaną, ubić dodać galaretką, rozmieszać ze szkl. wody z drugą szkl. śmietany zrobić to samo.

Ciasto żółte przekroić na pół masa zielona  ciasto piegusek  masa wiśniowa  ciasto żółte.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności