-galaretka o smaku agrestowym, 2 opakowania
-galaretka o smaku pomarańczowym, 1 opakowanie
-3-4 winne jabłka
-1/2 łyżeczki cynamonu
-3 jajka
-1 szkl. cukru pudru
-1 kostka masła
-biszkopty
-sok z połowy cytryny.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 1 szkl. wrzącej wody, pozostawic do ostudzenia. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i połączyć z zimną Galaretką agrestową i cynamonem. Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 1 szkl. wody, schłodzić. Jajka ubić z cukrem pudrem na parze, ostudzić. Masło utrzeć. Do utartego masła dodawać stopniowo masę jajeczną. Do masy dodać jabłka z Galaretką agrestową. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami nasączonymi 1/2 szkl. wody z sokiem z cytryny. Na biszkopty wyłożyć masę jabłkową. Wstawić do lodówki do stężenia. Torcik polać Galaretką pomarańczową. Chłodzić w lodówce około 3 godzin. Czas chłodzenia: 3 godziny.