<- Torcik piernikowyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTORCIK SEROWY ->

PDF Drukuj

TORCIK SEROWO-BUDYNIOWY

Dodano: 2006-08-19 12:12:34
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1918 razy.


-serek homogenizowany, 75 dkg
-mleko, 2 szklanki
-jajka, 3 sztuki
-cukier, 1 szklanka
-rodzynki, 4 łyżki
-biszkopty, 1 opakowanie
-budyń o smaku waniliowym, 1 opakowanie
-galaretka o smaku cytrynowym owocowa (dowolny smak), 1 opakowanie
-żelatyna spożywcza, 5 łyżeczek.

Źelatynę rozpuścić według przepisu. Zagotować budyń z mlekiem i cukrem. Kiedy ostygnie, ubić dokładnie z serkiem, żółtkami i żelatyną, wymieszać z pianą z białek i rodzynkami. Tortownicę wyłożyć biszkoptami nasączonymi galaretką, zalać masą serowo-budyniową, posypać skórką pomarańczową i ochłodzić. Gdy stężeje, zalać go cienką warstwą galaretki i oziębić.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności