<- CHRUPIĄCE UDKA W "PIĘCIU PRZYPRAWACH"Lista potraw z grupy: Mięso: DróbCordon bleu z kurczaka ->

PDF Drukuj

Chrupiący kurczak

Dodano: 2006-09-12 07:10:56
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 4864 razy.


80 dkg piersi z kurczaka - podzielić na porcyjne kawałki, posolić, popieprzyć
sól, pieprz
Panierka:
mąka
1 jajko
płatki kukurydziane - drobno pokruszyć
masło - do smażenia
1 jabłko - duże, wypestkować, pokroić w ósemki, skropić cytryną
sok cytrynowy
4 plastry ananasów - pokroić w kawałki
1 puszka mandarynka - mała, owoce osączyć
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
1 opakowanie sosu curry - zrobić w/g instrukcji


Porcje filetów obtaczać w panierce, mocno dociskając, żeby płatki kukurydziane się trzymały, smażyć na maśle do zbrązowienia. Dwie łyżki masła rozpuścić na patelni z cukrem, aż zrobi się lekki karmel, dodać jabłka, obsmażyć na złoto, dodać ananasy i mandarynki, podgrzać. Obsmażone piersi kurczaka na talerzach polać sosem, podawać z owocami i ryżem posypanym uprażonymi płatkami migdałowymi.

Nadesłał: kasialaska <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności