<- Selery au gratinLista potraw z grupy: ZapiekaneSer zapiekany z pomidorami ->

PDF Drukuj

Ser Lazur Złocisty zapiekany w cieście naleśnikowym

Dodano: 2006-12-31 11:13:01
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1925 razy.


115g sera Lazur złocisty
150g mąki pszennej
100ml mleka
1 jajko

Ser przekroić na dwa równe plastry.
Cisto: Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto naleśnikowe o konsystencji kwaśnej śmietany. Plastry sera obtaczać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju do osiągnięcia złocistego koloru.
Podawać z sałatką z pomidorów i ogórków lub z sosem żurawinowym.

Nadesłał: opakowanie sera Lazur <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności