<- Zapiekanka z płatków owsianychLista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka z porów po japońsku ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z porami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2346 razy.


10 średnich ziemniaków,
3-4 ładne pory,
łyżka masła,
pół szklanki tartego żółtego sera,
sól, pieprz, mielona papryka
Zieminaki ugotować w łupinach. Pory podzielić na połówki i dokładnie umyć Pokroić w plasterki i porcjami podduszać na maśle. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Ziemniaki obrać z łupinek, pokroić na plaserki. Źaroodporne naczynie posmarować masłem. Wyłożyć i połowę ziemniaków posolić. Położyć pory, przykryć pozostałymi ziemniakami. Wierzch posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności