<- Zapiekanka z poramiLista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka z ryby ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z porów po japońsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2104 razy.


12 porów,
1 bułka namoczona w mleku,
tarta bułka,
tarty ser,
1/2 szklanki sosu beszamelowego

Pory opłukać, odciąć liście i gotować ok. 3-4 min. Rozdrobnić bułkę namoczoną uprzednio w mleku i wyciśniętą, wymieszać z posiekanymi porami, lekko oprószyć solą i pieprzem. Płaskie naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć przygotowane pory i zalać sosem beszamelowym, posypać tartym serem wymieszanym z tartą bułką. Wstawić do piekarnika na 25 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności