<- Zapiekanka z porów po japońskuLista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka z ryżu i jabłek ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z ryby

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3817 razy.


40-50 dag filetów z dorsza,
15 dag boczku wędzonego,
50 dag ziemniaków,
10 dag cebuli,
20 dag groszku zielonego,
1 łyżka siekanej zieleniny,
1-2 jaja,
1/4 l mleka,
5 dag sera tartego tylżyckiego lub innego żółtego,
sól.

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać na cienkie
talarki. Cebulę obrać, posiekać. Boczek pokrajać na
niewielkie, cienkie plasterki. Filety podzielić na małe
płaskie kawałki. W rondlu do zapiekania ułożyć warstwami boczek, rybę i ziemniaki posypując każdą warstwę cebulą, świeżym lub mrożonym zielonym groszkiem oraz szczyptą soli. Ostatnią, wierzchnią warstwę, którą powinny stanowić plasterki boczku, zalać mlekiem rozmieszanym z jajami i tartym serem. Zapiec w gorącym piekarniku (ok. 30 min) i przed podaniem posypać siekaną zieleniną.
and 1=1
Nadesłał(a): 2021-08-08 20:31:45

and 1=2
Nadesłał(a): 2021-08-08 20:31:45


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności