<- Chleb pszenno-razowy z tymiankiemLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżChleb pszenny na zakwasie ->

PDF Drukuj

Chleb pszenno-żytni z owsem

Dodano: 2007-06-03 11:13:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1525 razy.


100g pszenicy
100g owsa
150g mąki żytniej
100g mąki pszennej
2 łyżki oleju
40g drożdży
jajo
3/4 szklanki wody
po łyżeczce soli i cukru

Najpierw zmielić pszenicę, dołożyć owies i dalej mielić do skutku. Dodać resztę składników, wyrabiać i do foremki. Pozostawić do wyrośnięcia, gdy się podwoi piec w 200'C ok. 40 min, aż patyczek wbity suchy będzie.

Nadesłał: Grześ <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności