<- Filety pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkLista potraw z grupy: RybyFilety w sosie estragonowym ->

PDF Drukuj

Filety rybne w sosie cytrynowym

Dodano: 2008-03-08 21:44:38
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1703 razy.


0,5 kg filetow rybnych oczyszczonych
maka do obtaczania
pietruszka posiekana
zabek czosnku
sok z polowy cytryny
zabek masla
sol,pieprz olej do smazenia
polowa kostki rosolku wegetale

Filet rybny umyty i osuszony obtaczac w mace i usmazyc na oleju na kolor zlotawy (nie palic)wylac olej brudny ,na czysta patelnie ulozyc maslo ,czosnek i szklanke wody ,po 2-minutach gotowania dodac ryby i rosolek ,podgotowac chwile posypac pietruszka wlac sok z cytryny i przyprawic do smaku jak trzeba mozna dolac jeszcze odrobine wody albo wina .Podawac z frytkami i salata Smacznego!

Nadesłał: Sora Dora kucharka rzymska italia <dory61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności