<- Filety pieczone w sosieLista potraw z grupy: RybyFilety rybne w sosie cytrynowym ->

PDF Drukuj

Filety pieczone w sosie pomidorowo-pieczark

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3214 razy.


/Porcja na 4 osób./
4 filety z mintaja,
4 pomidory bez skórki,
2 drobno posiekane cebule,
25 dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek,
3 jajka,
szklanka wytrawnego białego wina,
3/4 szklanki śmietany,
masło do posmarowania formy,
sól, pieprz
Filety oprószyć solą i pieprzem. Dwa pomidory pokroić w kostkę. Pieczarki, pomidory i cebulę położyć na natłuszczonej formie do zapiekanek. Na wierzchu ułożyć filety, zalać winem i zapiekać 10 minut. Łyżką zebrać powstały sos /uważać, by nie uszkodzić filetów/. Następnie sos przecedzić przez gęste sito i podgrzać. Źółtka zmiksować ze śmietaną. Pozostałe dwa pomidory pokroić w kostkę.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności