<- Filet rybny w cieście piwnymLista potraw z grupy: RybyFilety pieczone w sosie pomidorowo-pieczark ->

PDF Drukuj

Filety pieczone w sosie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3204 razy.


60 dag filetów z ryby,
10 dag cebuli,
2 ząbki czosnku,
15 dag jabłek,
5 dag ketchupu,
sól, pieprz,
1/2 szklanki wywaru z warzyw,
4 łyżki posiekanej naci pietruszki

Cebulę i czosnek obrać, opłukać, posiekać, włożyć do wrzącego wywaru, ugotować do miękkości. Jabłko umyć, obrać, pokroić, dodać do miękkiej cebuli, rozgotować mieszając. Do masy dodać ketchup i 1-2 szklanki wody, przyprawić solą i pieprzem, dodać połowę naci pietruszki. Filety rozdzielić na porcje, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, przekładając sosem. Naczynie przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 40 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności