Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3204 razy.
60 dag filetów z ryby,
10 dag cebuli,
2 ząbki czosnku,
15 dag jabłek,
5 dag ketchupu,
sól, pieprz,
1/2 szklanki wywaru z warzyw,
4 łyżki posiekanej naci pietruszki
Cebulę i czosnek obrać, opłukać, posiekać, włożyć do wrzącego wywaru, ugotować do miękkości. Jabłko umyć, obrać, pokroić, dodać do miękkiej cebuli, rozgotować mieszając. Do masy dodać ketchup i 1-2 szklanki wody, przyprawić solą i pieprzem, dodać połowę naci pietruszki. Filety rozdzielić na porcje, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, przekładając sosem. Naczynie przykryć, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 40 min.