<- Zielona fasolkaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZielona fasolka z jajami ->

PDF Drukuj

Zielona fasolka po katalońsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1679 razy.


przygotowanie - 15 minut
gotowanie - 30 minut
porcja - 347 kcal
dla 4 osób:
500 g zielonej fasolki szparagowej
500 g pomidorów
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
mały pęczek szczypiorku
4 cienkie plastry szynki
6 łyżek oliwy
4 średnie ziemniaki, pieprz cayenne,
sól, natka
Fasolkę oczyścić,obciąć końce i opłukać. Zalać wrzącą wodą i gotować 15 minut.
Czosnek i cebulę obrać, posiekać, ziemniaki dokładnie umyć.
Oliwę podgrzać w rondlu, wrzucić czosnek i cebulę, podsmażyć na złoty kolor.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki, włożyć do rondelka. Dodać odcedzoną fasolkę,drobno posiekaną natkę, szczypiorek, posolić i popieprzyć do smaku.
Przykryć, gotować 15-20 minut.
Plastry szynki zwinąć w cienkie rulony, ułożyć na warzywach, przykryć, odstawić z ognia.
Osobno ugotować ziemniaki w mundurkach.
Fasolkę z szynką wyłożyć na półmisek, przybrać obranymi ze skórki ziemniakami.
"Claudia"
and 1=1
Nadesłał(a): 2021-08-08 20:32:24

and 1=2
Nadesłał(a): 2021-08-08 20:32:25


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności