<- Phyllo (ciasto)Lista potraw z grupy: Składniki - info o...Seler naciowy ->

PDF Drukuj

Rozmaryn

Dodano: 2008-05-01 10:13:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1737 razy.




Chcialabym podzielic sie o mojej znajomosci z "rozmarynem" .Moim zdaniem jest to dodatek do wszystkich potraw ,o prawwwie do wszystkich potraw szkoda ze,malo znany w kraju i nie doceniany ze swoich wlasciwosci ,trawiennych odswierzajacych,i uspokajajacych.Cudowny zapach lesny przynosi relaks naszym zmyslom,dodajac do pieczeni wieprzowej,wolowej,baraniej nie mowiac o kurczaku co jest "arte-w smaku "Zachecam wszystich do dodawania do niektorych potraw rozmarynu i zapewniam ze nikt nie bedzie rozczarowany .Dodajmy rozmaryn nie tylko w piosence "O moj rozmarynie "ale i na talerzy co ma wiele wartosci ,przy meczeniu nog do miski letniej wody garsc rzmarynu ci odswiwrza i oddala zmeczenie ,i wiele innych,juz antyczni rzymianie znali znaczenie rozmarynu i urzywali do pieczenia ryb i mies ,w medycynie i do zmaiany brzydkich zapachow uczmy sie od nich nie jest zle a dobrze uczyc sie tego co dobre dla nas i dla naszego zdrowia CIAO!

Nadesłał: Sora Dora kucharka rzymska italia <dory61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności