<- Rurki z bita smietanaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSalceson owocowy ->

PDF Drukuj

Rurki z kremem

Dodano: 2008-05-13 17:47:10
Język: Polski
Odwiedzono: 1632 razy.


SKŁADNIKI:
1 op. ciasta francuskiego (niemrożonego),
250 g śmietany 30-proc.,
1 op. fiksu do śmietany,
1 op. cukru waniliowego,
cukier,
cukier puder,
formy w kształcie rurek.

PRZYGOTOWANIE:
1. Ciasto rozwijamy z rulonu i kroimy w wąskie (1,5 cm) paski. Nawijamy na metalowe rurki. Paski muszą zachodzić na siebie. Pieczemy 20 minut w temp. 200C na złoto, zdejmujemy i studzimy.
2. Śmietanę ubijamy z fiksem, dodajemy cukier i cukier waniliowy do smaku.
3. Rurki napełniamy kremem, posypujemy cukrem pudrem.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności