<- Jajka faszerowane śledziemLista potraw z grupy: Potrawy z jajekJajka po bakonsku ->

PDF Drukuj

JAJKA NA TWARDO

Dodano: 2008-06-22 14:41:39
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1876 razy.


8 jajek,
1 cebula,
3 łyżki masła,
1 łyżka mąki,
200 ml bulionu,
150 ml śmietanki 22%,
2 łyżki drobno pokrojonego koperku,
sól.

Jajka gotujemy na twardo (7 minut od chwili, gdy woda zawrze). Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, dusimy na 1 łyżce masła i przecieramy przez sito. Mąkę smażymy na pozostałym maśle; gdy na powierzchni pojawiają się pęcherzyki powietrza, wlewamy bulion i śmietankę, dodajemy koperek i cebulę, gotujemy, mieszając, przez 10 minut i doprawiamy sos solą. Jajka obieramy, płuczemy, osuczamy, rozkładamy na talerzach, polewamy gorącym sosem i podajemy z grzankami.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Wydaje sie smaczne, trzeba bedzie sprobowac :)
Nadesłał(a): JJ 2009-12-14 14:12:06


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności