Ciasto:
150 g masła,
6 jajek,
1 twaróg aksamitny Dr. Oetkera,
250 g cukru pudru,
1 cukier wanilinowy 16 g Dr. Oetkera,
1 budyń waniliowy Dr. Oetkera,
Do dekoracji:
1 polewa gotowa de Luxe orzechowa Dr. Oetkera,
2 szklanki cukru pudru,
3 łyżki wody,
1 pisaki cukrowe Dr. Oetkera.
Sposób przygotowania:
Masło roztopić, odstawić do ostygnięcia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać kolejno po jednym żółtku cały czas ucierając. Do miski włożyć twaróg, budyń i roztopione masło, wymieszać, a następnie dodawać stopniowo masę jajeczną ucierając mikserem na najniższych obrotach. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24 x 28 cm i piec około 70 min.
Piekarnik gazowy: temp. 170-180 st.C (nie powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temp. 170-180 st.C (powinien być podgrzany)
Upieczony sernik odstawić do ostygnięcia. Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wierzch sernika polać polewą. Z cukru pudru i wody sporządzić lukier o stałej konsystencji. Z przygotowanego lukru ułożyć podstawę napisu. Pisakami cukrowymi uzupełnić kolorowe litery i serce.