<- Źurek śląskiLista potraw z grupy: ZupaŹurek wigilijny ->

PDF Drukuj

Źurek wielkanocny

Dodano: 2009-04-01 19:31:13
Język: Polski
Odwiedzono: 1726 razy.


4 ziemniaki
1 marchewka
1 opakowanie Źurku KNORR
4 plastry wędzonego boczku
majeranek
2 jaja na twardo
natka pietruszki

Pokrój ziemniaki i marchewkę w plastry i ugotuj we wrzątku razem z marchewką.
Przygotuj Źurek KNORR według przepisu na opakowaniu, dodaj pokrojony boczek i przygotowane ziemniaki oraz marchewkę. Podgotuj całość jeszcze przez 10 minut.
Przypraw do smaku majerankiem

Dzieci mogą ozdobić tę potrawę układając cząstki jajka np. na natce pietruszki.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności