<- Źurek wigilijnyLista potraw z grupy: Zupa

PDF Drukuj

Źurek z białą kiełbasą

Dodano: 2009-04-02 07:23:27
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1851 razy.


* 3-4 białe kiełbasy
* litr zakwasu
* małe opakowanie gęstej śmietany
* po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu
* liść laurowy
* 4 ząbki czosnku
* łyżka majeranku
* sól

Kiełbasę zalewamy wodą, dodajemy ziele, pieprz oraz liść laurowy i gotujemy ok. 20 min na bardzo małym ogniu. Wyjmujemy kiełbasę, wlewamy zakwas, wrzucamy zmiażdżony czosnek i gotujemy razem ok. 5 min. Pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz roztarty w dłoniach majeranek dodajemy do zupy. Na koniec doprawiamy śmietaną.

Nadesłał: Murator <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności