<- Zupa szczawiowaLista potraw z grupy: ZupaZupa szczawiowa 2 ->

PDF Drukuj

Zupa szczawiowa 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3760 razy.


30 dag szczawiu (świeżego lub ze sło
ika)
mała marchewka,
mała pietruszka,
2 ziemniaki,
1/3 szklanki mleka o 0,5% zawartości
tłuszczu,
płaska łyżeczka mąki,
jajo
Obrane jarzyny pokroić w plasterki, ziemniaki w dużą kostkę, zalać trzema szklankami wody i gotować.
Gdy będą miękkie,dodać szczaw, rozrobioną w mleku mąkę i gotować jeszcze około 15 minut. Podawać z połówką ugotowanego na twardo jaja.
Danie dla cukrzyka, przygotowane na dwie osoby.
wartości odżywcze: 59 g węglowodanów, 15 g białka, 8 g tłuszczu; wartość energetyczna - 370 kcal.
"Poradnik domowy"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności