<- Zupa z rozgotowanego chlebaLista potraw z grupy: ZupaZupa z rzepy z wkładką mięsną ->

PDF Drukuj

Zupa z różnych owoców

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 795 razy.


Można ją robić z różnych owoców i mieszać różne smaki n. p. jabłka, truskawki i maliny, albo jabłka, gruszki i morele, lub morele i maliny, czereśnie itd. Jakiekolwiek owoce opłukać, z łupki i z pestek, wydrążyć, nalać wodą aby się rozgotowały, potem przefasować przez sito, pocukrować, rozprowadzić smakiem, w którym się gotowały i zaprawić śmietaną rozbitą z łyżką mąki, lub tylko samą mąką z zimną wodą. Może być podana na gorąco lub na zimno stosownie do pory.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności