<- Zupa z różnych owocówLista potraw z grupy: ZupaZupa z sałaty ->

PDF Drukuj

Zupa z rzepy z wkładką mięsną

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1445 razy.



50 dag baraniny z kością
porcja włoszczyzny
40 dag rzepy
2 cebule
łyżeczka margaryny
płaska łyżeczka mąki
sól
pieprz
cukier

Z mięsa i włoszczyzny zalanych 1,5 I wody ugotować wywar i odcedzić. Osobno ugotować w niewielkiej ilości wody obraną i drobno pokrajaną rzepę. Gdy będzie miękka, przetrzeć ją przez sito, przelewając wodą, w której się gotowała. Połączyć przetartą rzepę z wywarem mięsnym. Cebule zarumienić na blasze, dodać do zupy i pogotować, po czym je usunąć. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę i zagęścić zupę. Ugotowaną baraninę pokrajać w kostkę i włożyć do wazy. Podawać z grzankami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności